Het vinden van de juiste huurder is maatwerk

Degene die straks de gelukkige is om jouw huis te huren, moet wel iemand zijn waar jij vertrouwen in hebt. Gaat de huurder netjes om met de woning, heeft diegene de financiële middelen om de huur te betalen en past die persoon ook bij de omgeving van de woning. Om daar op voorhand achter te komen, is het belangrijk een uitvoerige selectieprocedure te houden. De huurexperts van EHR doen dit al ruim 28 jaar met succes en hebben zo tienduizenden huurders gevonden voor verhuurders van woningen.

Tijdens ons intake gesprek bespreken wij met jou onder meer het gewenste profiel huurder passend bij woning en omgeving, welk model huurovereenkomst het past past bij jouw situatie en stellen wij de te verwachten huurprijs vast. Het verhuren van een woning is nu eenmaal maatwerk. In een appartement met dunne muren wil je bijvoorbeeld geen drummer in de woning hebben. Verhuur je een huis waar de afzuiging in de keuken niet krachtig is dan werkt een huurder die graag uren kookt niet goed. Houd je hier geen rekening mee dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor de huurder, de direct omwonenden en daarmee mogelijk voor jou als verhuurder.

Een uitgebreide controle om een betrouwbare huurder te vinden

Nadat de intake is gedaan en EHR van u de opdracht heeft gekregen om voor de woning passende huurder te werven, plaatst EHR de woning op verschillende nationale en internationale platformen zoals ondermeer Funda, Pararius en Expatrentals. Ook delen wij de advertenties met ons brede expat- en bedrijvennetwerk en met doelgroepen, mede omdat wij vele goede ervaringen hebben met verhuur aan expats. Zodra de reacties van kandidaten binnenkomen controleren wij of de potentiële huurder past in het afgesproken profiel. Denk daarbij voorbeeld aan de begindatum, wel of geen huisdieren, huurderssamenstelling, hoogte van inkomen en de huurperiode.

Als de persoon in het profiel past, plannen wij een bezichtiging. Dit kan zowel in de avonduren, het weekend als doordeweeks. EHR voert de bezichtiging uit, zodat jij niet speciaal naar de woning hoeft te komen. Spreekt de woning de potentiële huurder aan dan voeren wij een uitgebreide huurderscheck uit.

Wij winnen bijvoorbeeld referenties in bij eerdere verhuurders, voeren een controle uit op betalingsachterstanden en checken of het inkomen strucureel is en voldoende is om de huur te betalen en daadwerkelijk op de rekening van de kandidaat terecht komt. Uiteindelijk verifiëren wij deze en overige verzamelde informatie tijdens een persoonlijk gesprek met de potentiële huurder. Komt alles overeen en klopt ons gevoel ook bij de kandidaat dan stellen wij de huurder aan jou voor.

Sommige verhuurders ontmoeten de voorgestelde huurder graag persoonlijk. Dit zal EHR dan uiteraard faciliteren, ook in de avonduren en het weekend. Als jij net zo enthousiast bent over de voorgestelde kandidaat, ronden wij de laatste formaliteiten af. Wij werken met door huurrechtadvocaten opgestelde huurovereenkomsten en zorgen dat de huurder deze ondertekent. Voordat de woning overgedragen wordt aan de nieuwe huurder, leggen wij de status van het huis uitgebreid vast. Wij noteren bijvoorbeeld de meterstanden, maken wij vele foto’s en documenteren alles. Zo heb jij altijd bewijs hoe de woning was opgeleverd. Na de opname overhandigen wij de sleutel van de woning aan de nieuwe huurder.

Hoe lang duurt het vinden van een huurder?

EHR hecht veel waarde aan een langdurige relatie met haar verhuurders. Daarom besteden wij veel energie en tijd aan het vinden van de juiste passende kandidaat. De zoektocht naar de eerste huurder heeft een gemiddelde doorlooptijd van twee tot vijf weken. Verlaat de (expat)huurder na de verhuurperiode de woning, dan is dit tijdig bij ons bekend. Wij starten dan op tijd, in overleg met jou, de zoektocht naar een nieuwe huurder. In de meeste gevallen is de nieuwe huurder gevonden voordat de oude de sleutel heeft ingeleverd. Hierdoor heb je dus geen leegstand van jouw woning en dus een doorlopende huur. Wij doen er alles aan om het verhuurproces zo prettig en zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Zodra wij de sleutel hebben, kunnen wij alles regelen. Jij hoeft als huiseigenaar dus nooit fysiek aanwezig te zijn.

Wil je kennis met ons maken? Laat hieronder je gegevens achter en de huurexperts van EHR nemen spoedig contact met je op.