Het beheer uitbesteden of in eigen hand?

Het verhuren van een woning gaat verder dan het vinden van een passende en betrouwbare huurder. Gedurende de verhuurperiode heeft de huurder vragen of hulp nodig bij de bewoning, wil je dat er regulier onderhoud gedaan wordt en wil je dat de woning met enige regelmaat geïnspecteerd wordt. Ook moet er snel gehandeld kunnen worden tijdens acute situaties. Het is daarom wettelijk verplicht om een beheerder aan te stellen. Dit kan je zelf verzorgen, iemand uit je eigen omgeving zijn of een professionele organisatie zoals EHR.

Als je ervoor kiest om het beheer zelf in handen te nemen dan moet je 24/7 bereikbaar zijn. Raakt er bijvoorbeeld op zondagmiddag tijdens jouw zoontje zijn verjaardag een afvoer verstopt en belt de huurder jou op, dan mag verwacht worden dat jij daar snel op acteert. Of wat denk je van een lekkage, kapotte vaatwasmachine en een defecte voordeur? Naast het snel bezoeken van de woning, moet je ook een professional vinden om het probleem op te lossen. Dit kost je veel tijd en kopzorgen. Soms wordt er gekozen om het beheer bij vrienden of familie onder te brengen. Het grootste nadeel daaraan is dat zij ook op vakantie willen, maar dat is niet mogelijk door het beheer van de woning. Daarom kiezen veel verhuurders om het beheer uit te besteden.

Professioneel beheer van jouw woning

Kies je voor EHR Vastgoedbeheer dan ga je voor de ultieme vorm van ontzorging. Het telefoontje, mailtje of de whatsapp van de huurder gaat direct naar EHR, zodat jij de verjaardag van je zoontje niet hoeft te onderbreken. Wij gaan altijd ter plekke kijken en proberen het probleem direct te verhelpen. Als er een specialist nodig is, overleggen wij dit met jou. Heb je een voorkeur voor een specialist uit je eigen netwerk dan benaderen wij die. Mocht dat niet zo zijn dan vindt EHR de juiste professional om het herstel- of reparatiewerk te verrichten. Ook controleren wij of de werkzaamheden correct, tijdig en met de juiste kwaliteit uitgevoerd zijn.

Daarbij wil jij natuurlijk dat de huur elke maand tijdig betaald wordt. Als onderdeel van het beheer van jouw woning verzorgt EHR de maandelijkse incasso van de huur op de EHR Stichting Derdengelden rekening. Wordt er niet tijdig betaald? Dan gaan wij er voor jou achteraan. De huur en de borg innen wij op een officiële Stichting Derdegelden rekening omdat dit geld de verhuurder toekomt. Maandelijks ontvang je een mail van ons met een financiële update en huurafrekening. Ook voeren wij tussentijds een woninginspectie uit. Er wordt dan gecontroleerd of huurder de woning nog gebruikt zoals afgesproken. In onze ervaring is een bijkomend effect dat de woning hierdoor netter wordt bewoond.

EHR Vastgoedbeheer betekent:

Financieel beheer

 • Maandelijkse facturatie van de huur
 • Maandelijkse incasso van de huur
 • Maandelijks financieel overzicht

Technisch beheer

 • Eerste aanspreekpunt voor de huurder
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar
 • Eerste inspectie door EHR en waar mogelijk direct verholpen
 • Vinden van de juiste specialist, in afstemming met verhuurder
 • Financiële afhandeling

Woninginspecties

 • Frequentie in overleg
 • Controle op juist gebruik van de woning
 • Resultaat: woning netter bewoond
 • Eventuele problemen eerder verholpen
 • Beter inzicht in aankomend onderhoud

Ons doel is om je een zorgeloze verhuurervaring te bieden. Wij hebben alleen jouw toestemming en de sleutel van de woning nodig, zodat jij je als verhuurder/huiseigenaar nergens zorgen over hoeft te maken. Heb je hier vragen over of wil je kennis maken? Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.