Woning verhuren in Amsterdam

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht en wil jij je vorige woning verhuren? Je woning verhuren kan erg aantrekkelijk zijn, maar bij het verhuren van een woning in Amsterdam komt ook veel kijken. Hoe vind je bijvoorbeeld betrouwbare huurders? EHR helpt je graag om jouw woning in Amsterdam te verhuren! Wij hebben ruim 28 jaar ervaring en weten heel goed wat er allemaal bij het verhuren van een woning komt kijken. Zo helpen we je graag bij het opstellen van het huurcontract, het screenen van huurders en zijn we aanwezig tijdens bezichtigingen.

Wat komt er kijken bij een woning verhuren in Amsterdam?

In Amsterdam is er sprake van een woningtekort. Om die reden moet je ook aan bepaalde regels voldoen als je een huis wilt verhuren in Amsterdam. Zo moet de huurprijs bijvoorbeeld vastgesteld worden aan de hand van een puntensysteem van het Woningwaardestelsel, tenzij dat het om een geliberaliseerde woning gaat. Om te verhuren aan meerdere personen die geen onderdeel van hetzelfde gezin zijn, dien je over een vergunning te beschikken. Het valt dan namelijk onder kamerverhuur en een kamer verhuren in Amsterdam is enkel mogelijk met een vergunning. Een woning verhuren in Amsterdam is ook mogelijk via Airbnb. In dat geval mag je echter maximaal 30 dagen per jaar verhuren en dien je altijd een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Voor woningen die niet in de vrije sector vallen, gelden bovendien additionele regels. Zo mogen deze woningen niet langer dan zes maanden leegstaan en moeten huurders in dit geval over een huisvestingsvergunning beschikken.

Wij helpen je om aan alle richtlijnen te voldoen

Vanwege het woningtekort in Amsterdam, moet je als verhuurder aan strengere regels voldoen dan verhuurders in veel andere steden. Bij EHR zijn we bekend met de richtlijnen en helpen we je om hieraan te voldoen.

Je woning in Amsterdam verhuren aan expats

Bij EHR leggen we de focus voornamelijk op expats. Expats zijn over het algemeen zeer betrouwbare huurders. De meeste expats zijn hoogopgeleid en komen hier om te werken in branches waarbinnen in Nederland sprake is van een personeelstekort. Omdat deze expats een bovengemiddeld tot hoog inkomen hebben, is er minder snel sprake van betalingsachterstanden. Bovendien zijn expats vaak tijdelijk in Nederland. Dat zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn dat je woning langer verhuurd wordt dan gepland vanwege opgebouwde huurrechten.

Lijkt het jou aantrekkelijk om je woning in Amsterdam aan expats te verhuren? EHR heeft een enorm netwerk, waardoor we in staat zijn om snel geschikte huurders te vinden. Wij slagen erin om de perfecte huurder te vinden, ongeacht of je de woning nu kortstondig of voor een langere periode wilt verhuren.

Wij helpen je om de huurprijs te bepalen

Besluit je om je woning te verhuren, dan zul je ook over de huurprijs moeten nadenken. De huurprijs mag niet te hoog zijn, want dan wordt het lastig om huurders te vinden. Je wilt echter ook geen te lage huurprijs, want dan doe je jezelf tekort. Belangrijk is dus om een realistische huurprijs aan te houden. Er zijn tal van factoren die invloed op de huurprijs kunnen hebben. Wanneer wij als verhuurmakelaar voor je aan de slag gaan, helpen we je graag om de huurprijs te bepalen. Met onze kennis van de huizenmarkt in Amsterdam kunnen we huurwaarde taxeren, waardoor je zeker weet dat je een realistische huurprijs vraagt.

Bij het bepalen van de huurwaarde houden we rekening met alle factoren die de huurprijs kunnen beïnvloeden. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de locatie, maar ook naar het aantal kamers en de staat van de woning. Wij kunnen de verhuurwaarde taxatie gratis voor je uitvoeren!

Tijd om je woning in Amsterdam te verhuren!

Zodra we samen met jou een prijs voor de woning hebben vastgesteld, wordt het tijd om huurders voor de woning te vinden. Wij hebben een groot netwerk, waardoor we er meestal al snel in slagen om huurders te vinden. Daarnaast kunnen we de woning op platforms als Pararius en Funda plaatsen. Door middel van representatieve foto’s en eventueel ook video’s, krijgen woningzoekenden een goed beeld van je woning.

Zijn er geïnteresseerden? Dan kunnen we je helpen bij het inplannen van de bezichtigingen. Eventueel kunnen wij geïnteresseerden een rondleiding door je woning geven. Onze verhuurmakelaars kunnen de positieve punten van jouw woning en de omgeving tijdens de bezichtigingen extra toelichten.

Potentiële huurders worden goed gescreend

Besluit je om je woning te verhuren in Amsterdam, en doe je dat met de hulp van EHR? Dan worden alle huurders goed gescreend. Het komt helaas te vaak voor dat nietsvermoedende mensen hun woning aan iemand met kwade bedoelingen verhuren. Wij helpen je om dit te voorkomen. Daarnaast is het uiteraard ook van belang dat iemand in staat is om de huur iedere maand netjes te betalen. Middels een uitgebreid screeningsproces doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare huurder krijgt!

Het opstellen van een huurcontract

Wil je een woning verhuren in Amsterdam, dan moet er uiteraard ook een huurcontract worden opgesteld. Bij het opstellen van het huurcontract mogen geen fouten gemaakt worden. Laat het huurcontract daarom altijd opstellen door een jurist. Indien je besluit om je woning in Amsterdam met onze hulp te verhuren, dan ontzorgen wij je ook op dit gebied. Wij zorgen ervoor dat je als verhuurder goed bent ingedekt.

De sleuteloverdracht en incheck

Heb je een geschikte huurder gevonden, dan kun je de woning verhuren in Amsterdam. Eerst moet het huurovereenkomst ondertekend worden en moet de sleuteloverdracht plaatsvinden. Uiteraard kan EHR ook dit voor je verzorgen. Daarnaast documenteren we de staat van de woning, zodat hier later geen discussie over kan ontstaan.

Neem gerust contact met ons op

Wil jij je woning verhuren in Amsterdam en krijg je graag professionele ondersteuning? Neem dan contact met ons op, zodat wij een gratis huurwaarde taxatie voor je kunnen uitvoeren. Eventueel kunnen we je ook daarna blijven ontzorgen in het verhuurproces.