Woning verhuren in Utrecht

Heb je een tweede woning en wil jij je woning verhuren in Utrecht? Het verhuren van je woning kan financieel gezien erg interessant zijn. Toch komt er ook veel bij kijken als je op het punt staat om je woning te verhuren. EHR helpt particulieren die hun tweede woning willen verhuren. Met ruim 28 jaar ervaring weten we precies wat er bij komt kijken als je een woning in Utrecht wilt verhuren. Wij helpen je om huurders te vinden en te screenen, maar ook bij het bepalen van de huurwaarde en het opstellen van een huurcontract. Wij ontzorgen je volledig, zodat je snel in staat bent om je woning in Utrecht te verhuren.

De regels voor woningverhuur in Utrecht

Wil je een woning verhuren in Utrecht? Dan zijn er bepaalde regels waar je aan moet voldoen. Zo geldt er voor nieuwbouwwoningen in Utrecht een zelfbewoningsplicht. Een nieuwbouwwoning mag na aankoop vier jaar lang niet verhuurd worden. Dit om het opkopen van woningen tegen te gaan. Ben je pas verhuisd en heb je een woning in Utrecht die je wilt verhuren? Dan is het mogelijk wel toegestaan om je woning in Utrecht te verhuren. Wij zoeken graag uit of jouw woning verhuurd mag worden. Besluit jij om je woning te verhuren, dan helpen we je ook om aan alle richtlijnen van de gemeente te voldoen. Zo loop je geen risico op hoge boetes.

Je woning in Utrecht verhuren aan expats

Het kan zeer interessant zijn om je woning aan expats te verhuren. Expats komen vaak naar Nederland om hier tijdelijk te werken binnen een branche met grote personeelstekorten. Vaak zijn expats hoogopgeleid en beschikken zij over een bovengemiddeld tot hoog inkomen. Om die reden loop je bij het verhuren aan expats weinig risico op betalingsachterstanden. Bovendien zijn expats voor een bepaalde periode in Nederland. Zo word je minder snel gedwongen om de woning langer dan gepland te verhuren vanwege opgebouwde huurrechten.

EHR heeft een breed netwerk van expats, waardoor we snel een geschikte huurder kunnen vinden. Wil je een woning verhuren in Utrecht en verhuur je het liefst aan expats? Dan helpen we je niet alleen om geschikte huurders te vinden, maar kunnen we je ook handige tips meegeven om de woning eerder te verhuren. Zo zijn vooral gemeubileerde woningen bijvoorbeeld erg aantrekkelijk voor expats.

Een gratis huurprijstaxatie door EHR

Wil je een woning verhuren in Utrecht, dan dien je uiteraard ook een huurprijs te bepalen. Je wilt voorkomen dat je de woning voor een te hoog of laag bedrag aanbiedt. Is de huurprijs te hoog, dan wordt het moeilijk om huurders te vinden. Je wilt jezelf echter ook niet tekort doen. De specialisten van EHR kunnen een gratis huurprijstaxatie voor je uitvoeren. Wanneer wij de huurprijs taxeren, doen we dit aan de hand van alle factoren die de huurprijs kunnen beïnvloeden. Zo houden we rekening met de locatie, de staat van de woning, het aantal kamers en ook met hoe de woning opgeleverd wordt.

Heb je plannen om je woning te verhuren in Utrecht? Vraag dan een gratis taxatie aan, zodat je precies weet tegen welk bedrag je de woning kunt verhuren!

Het vinden van geschikte huurders in Utrecht

Na het bepalen van de huurprijs, wordt het tijd om geschikte huurders te vinden. Omdat er in Utrecht sprake is van een woningtekort, is het relatief eenvoudig om huurders te vinden. Men moet echter wel weten dat je woning te huur wordt aangeboden. Bovendien is het ook belangrijk om huurders goed te screenen. Hoe meer reacties op je woning, hoe beter. Niet alleen beschikt EHR over een groot netwerk van potentiële huurders, maar we plaatsen je woning ook op platforms als Funda en Pararius. Ook het maken van professionele foto’s en video’s kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Zo is het slechts een kwestie van tijd voordat de reacties binnenstromen.

Zodra potentiële huurders interesse in je woning hebben, kunnen onze specialisten je ook ontzorgen bij de bezichtigingen. Zo kunnen onze verhuurmakelaars vertellen wat de positieve punten van jouw woning zijn!

Je woning verhuren in Utrecht? Uiteraard na een screening!

Zodra je woning in Utrecht online te huur is aangeboden, duurt het vaak niet lang voordat de eerste potentiële huurders reageren. Natuurlijk wil je de woning het liefst zo snel mogelijk verhuren, maar uiteraard moet een huurder ook goed gescreend worden. Het gebeurt helaas nog vaak dat verhuurders met een kwaadwillende huurder in zee gaan. Om dit te voorkomen helpen wij je met het screenen van potentiële huurders. Daarbij gaan we ook meteen na of iemand in staat is om de huur iedere maand netjes te betalen.

Wij helpen je een huurcontract opstellen

Besluit je om je woning te verhuren in Utrecht, dan moet er uiteraard ook een huurcontract komen. Bij het opstellen van een huurcontract is het belangrijk dat je als verhuurder goed bent ingedekt. Om daar absoluut zeker van te zijn, kan EHR je huurcontract laten opstellen door ervaren juristen. Uiteraard nemen we ook de inhoud van het huurcontract graag met je door.

Tijd om je woning in Utrecht daadwerkelijk te verhuren

Zodra we een geschikte huurder hebben gevonden en het huurcontract gereed is, kan de woning bijna verhuurd worden. De huurovereenkomst kan nu ondertekend worden, waarna de sleuteloverdracht plaats kan vinden. Ook nu kan EHR je weer volledig ontzorgen. Tijdens de incheck zijn we aanwezig om de staat van je woning te documenteren. Zo kan er later geen discussie ontstaan over de staat van de woning.

Zodra de huurder in je woning zit, hebben wij onze taak volbracht! Mocht je op een later moment nog hulp nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om het verhuurproces volledig aan ons uit te besteden. Wij treden dan op als tussenpersoon en zorgen ervoor dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de verhuurde woning.

Neem contact op voor een gratis huurprijstaxatie!

Ben je benieuwd tegen welk bedrag jij je woning in Utrecht kunt verhuren? Vraag dan een gratis huurprijstaxatie bij ons aan! Heb je nog vragen over het verhuren van je woning? Neem ook dan gerust contact met ons op! Onze specialisten helpen je graag bij het verhuren van je woning in Utrecht.