Lichttorenhoofd, Etten-Leur, Nederland Breda e.o., Nederland

€ 2150,00 p/m
  • 200 m²
  • 4 Slaapkamers
  • 1 Badkamers
  • Gestoffeerd

Volledig gerestaureerd Rijksmonument in het centrum gebied van Leur, met een eigentijds voorzieningenniveau en een hoogwaardige afwerking. Deze voormalige vrijstaande, directie villa in chaletstijl met Jugendstil kenmerken werd vanaf 2007 geheel gerestaureerd en gerenoveerd, zodat er een zeer comfortabel woonhuis is ontstaan, met een vrijstaande dubbele garage, gelegen op een royaal perceel.

Deze unieke monumentale woning ligt aan de monumentenstraat van Etten-Leur, op loopafstand van de oude dorpskern Leur, die nadat de dorpskern was samengegroeid met de dorpskern Etten, sinds 1968 als gemeente Etten-Leur samengingen. De woning ligt aan een verkeersluwe straat met éénrichtingsverkeer (vanuit de kern richting het spoor). Alle denkbare (sport)voorzieningen liggen binnen loopafstand van de woning. De woning ligt op 12 km afstand van de Internationale school in Breda (13 minuten reistijd met de auto). De gemeente Etten-Leur beschikt over een heus station en de verbinding naar Rotterdam-Antwerpen-Breda-Bergen op Zoom is zeer goed !

INDELING.

Elegante, smeedijzeren toegangspoort en ommuurde voortuin met smeedijzeren hekwerk en groenblijvende haag. Fors bemeten oprit (op authentieke wijze bestraat met Waal-klinkers) met toegang tot de achterop het perceel gelegen dubbele garage en de aan de voorzijde gerealiseerde parkeerplaatsen op eigen terrein. Natuurstenen trap naar originele voordeur met smeedijzeren beslag. Vestibule (tochthal met klapdeur-met geëtste ramen), Terrazzo-vloer en authentieke plafondschildering. Toegang tot hal/gang. Riante hal/gang met Terrazo-vloer, stucwerk wanden en plafond, prachtige trappartij (met smeedijzeren ballusters) en toegang tot de woonkamer, de meterkast/trapkast, het gastentoilet en de keuken.

Royale woonkamer met nieuw visgraat parket, stucwerk wanden en hoog plafond (voorzien van lijsten en Jugendstil ornamenten). De woonkamer is verder voorzien van 2 erkers met grote raampartijen (voorzien van binnen luiken) en een natuurstenen open haard met natuurstenen haardplaat ingelegd in het parket, ter hoogte van de haard. Vanuit de woonkamer is de tuinkamer, via schuifdeuren met glas-in-lood, bereikbaar, van waaruit het achter de woning gelegen terras en de achtertuin bereikbaar zijn via een enorme schuifpui. Vanuit de tuinkamer is ook de keuken bereikbaar.

Keuken. De zeer ruime keuken is voorzien van een uiterst moderne en complete inrichting bestaande uit twee tegenover elkaar gelegen, rechte opstellingen. Aan de ene zijde bevind zich een royaal werkblad met voldoende onderkasten een 1 ½ RVS spoel-unit met luxe mengkraan, een geïntegreerde vaatwasser en een extra breed RVS-kooktoestel (grote oven en 5-pits kookvoorziening) met een extra brede RVS-afzuigschouw. Aan de andere zijde staat een circa 2m brede, plafondhoge opstelling met ingebouwde magnetron en koel/vrieskast. Ook aan deze zijde is er geen gebrek aan kastruimte. De keuken is verder voorzien van stucwerk wanden en plafond en een laminaatvloer, met vloerluik naar een manshoge kelder met grote koekoek, die onder de gehele keuken doorloopt. Vanuit de keuken zijn zowel de achtertuin alsook de hal/gang bereikbaar

Eerste verdieping:

De lange overloop, met een stroken parketvloer, biedt toegang tot een was/droog/strijkkamer, een royale slaapkamer aan de voorzijde, de trapopgang naar de 2e verdieping, de ouderslaapkamer met loggia, het 2e toilet, een 3e slaapkamer en de luxe badkamer. De laatste 2 ruimtes liggen in de aan/opbouw. Hier is de verdiepingsvloer lager gelegen, zodat dit gedeelte via een trap van enkel treden bereikbaar is. De was/droog/strijkkamer bestaat uit een L-vormige ruimte met een fraai glas-in-lood raam en aansluitingen voor de was- en droog- apparatuur. Deze ruimte is voorzien van een laminaatvloer. De aan de voorzijde gelegen slaapkamer beschikt over forse afmetingen (4,64×4,28m) en beschikt verder over een laminaatvloer, een fraaie schouw en een grote inbouwkastenwand.

De ruime ouderslaapkamer (4,34×3,93m) beschikt over een laminaatvloer, stucwerk wanden en een dito plafond. Vanuit de ouderslaapkamer is de loggia, via een dubbele deur bereikbaar. Het separate toilet is gedeeltelijk betegeld en voorzien van een hangend close.

De aan de achterzijde gelegen slaapkamer (4,19×2,90m) heeft een fraai uitzicht over de achtertuin. Natuurlijk heeft ook deze kamer een laminaatvloer en is de afwerking gelijk aan die van de andere slaapkamers.

De smaakvol betegelde badkamer beschikt over een ruime inloop-douche (vanaf 2 zijden), een groot vrijstaand bad en een luxe badmeubel, met geïntegreerde wastafel en een fraaie spiegel.

Tweede verdieping.

Via een vaste trap is de 2e verdieping bereikbaar. Het betreft momenteel 1 grote ruimte die is voorzien van een gevelraam, 3 Velux dakramen, nieuw projecttapijt. Deze ruimte is met zorg geïsoleerd en voorzien van de nodige radiatoren, zodat het hier ook goed vertoeven is. Om de sfeer te behouden heeft de eigenaar gekozen om de dakspanten en gordingen in het zicht te laten.

Bijzonderheden:

Gebouwd en gerenoveerd met uitsluitend de beste materialen en authentieke werkmethoden;

Unieke uitstraling;

Modern en luxe wooncomfort;

Op ruim bemeten perceel (945 m2)met diepe, brede en besloten achtertuin op het zuidwesten;

Centrale ligging;

Rijksmonument;

Kortom: Een heerlijke woning voor het hele gezin!

Kenmerken

Beschikbaar per --In overleg
Regio Breda e.o.
Soort woning Woonhuis
Oppervlakte 200m²
Bouwjaar 1905
Slaapkamers 4
Badkamers 1
Garage detached concrete
Tuin Tuin rondom
Balkon Nee
Roof terrace Nee
Kelder Ja
Zolder Nee
Schuur
Periode van beschikbaarheid 12-24 maanden
Mogelijkheid tot verlenging In overleg

Plaats

Woninginteresse NL
06 53 49 97 20
Uw woning hier?