• Home
  • Nieuws
  • Nieuwe woning gekocht: huidige woning verkopen of verhuren?

Nieuwe woning gekocht: huidige woning verkopen of verhuren?

Heb je pas een nieuwe woning gekocht en twijfel je of je je oude woning wilt verkopen of verhuren? Welke optie je het best kunt kiezen, is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb je het geld hard nodig om je nieuwe woning te verbouwen? Dan is het verkopen van je huidige woning wellicht een verstandige keuze. Aan de andere kant kan het ook zeer interessant zijn om de woning te verhuren. Door je woning te verhuren, creëer je namelijk een passief inkomen.

Weet je nog niet goed of je jouw oude woning wilt verhuren of verkopen? EHR vertelt je over de voor- en nadelen van beide keuzes. Zo ben je straks in staat om een weloverwogen beslissing te nemen!

Voor- en nadelen van je woning verkopen

Het verkopen van je huidige woning heeft als voordeel dat je in één keer een groot geldbedrag ontvangt. Dat geld kun je direct gebruiken, bijvoorbeeld om je nieuwe woning te verbouwen. Bovendien heb je geen omkijken meer naar de woning zodra deze verkocht is.

Verkoop je de woning, dan kun je de woning uiteraard niet gebruiken om een passief inkomen te creëren. Mocht dit je interessanter lijken, dan kun je besluiten om de woning te verhuren.

Voor- en nadelen van je woning verhuren

Tenzij dat je van plan bent om een flinke investering te doen, is het verhuren van je woning vaak de meest aantrekkelijke keuze. Zolang je de woning verhuurt, genereer je iedere maand extra inkomsten. En dat terwijl je hier relatief weinig voor hoeft te doen! Bovendien blijft de woning jouw eigendom. Op een later moment zou je dus alsnog kunnen besluiten om de woning te verkopen.

Het verhuren van je woning kan ook nadelen hebben. In theorie zou de huizenprijs bijvoorbeeld kunnen dalen. Ook moet je oppassen aan wie je de woning verhuurt en blijf je als verhuurder wel bepaalde verantwoordelijkheden houden. Daarnaast bouwt een huurder huurrechten op, waardoor je de woning niet op een willekeurig moment kunt verkopen.

EHR helpt woningeigenaren om hun tweede woning te verhuren. Wij helpen je om van alle voordelen te profiteren en om eventuele nadelen zoveel mogelijk te beperken.

Je woning zonder zorgen verhuren

Bij EHR helpen we je graag om je woning te verhuren. Wij helpen je bij het vinden en screenen van huurders. Bovendien kunnen wij je helpen bij het opstellen van het huurcontract, verzorgen we bezichtigingen en zorgen we dat de staat van je woning goed gedocumenteerd wordt.

Wij helpen je om een huurprijs te bepalen

Voordat je jouw oude woning kunt verhuren, zul je een huurprijs moeten betalen. Die huurprijs mag niet te hoog of te laag liggen. Kies je voor een te lage huurprijs, dan loop je namelijk inkomsten mis. Kies je een te hoge huurprijs, dan wordt het onmogelijk om een huurder te vinden. EHR kan een gratis huurwaardetaxatie voor je uitvoeren. Zo weet je precies wat je voor je woning kunt vragen. Bij het taxeren van de woning houden we rekening met alle factoren die de huurprijs kunnen beïnvloeden.

Het vinden van een geschikte huurder

EHR helpt je om een geschikte huurder voor je woning te vinden. Zo hebben wij een groot netwerk van expats. Expats zijn over het algemeen hoogopgeleid en beschikken over een middelhoog tot hoog inkomen. Het verhuren aan expats gaat daarom met relatief weinig risico’s gepaard. Bovendien komen expats vaak voor een bepaalde tijd naar Nederland. Zo hoef je niet bang te zijn dat de woning langer verhuurd wordt dan gepland, in verband met opgebouwde huurrechten.

Naast dat we binnen ons netwerk op zoek gaan naar potentiële huurders, plaatsen we je woning ook op grote woningplatforms. Zo duurt het niet lang voordat de eerste reacties binnenstromen. Tijdens bezichtigingen zijn we aanwezig en vertellen we over de positieve punten van je woning en de omgeving. Potentiële huurders worden door ons gescreend, zodat de kans op (betalings)problemen zo klein mogelijk is.

Het opstellen van het huurcontract

Als je besluit om je woning te verhuren, wil je uiteraard zo goed mogelijk ingedekt zijn. Wij zorgen ervoor dat er een goed huurcontract wordt opgesteld door ervaren juristen. Zo weet je zeker dat je als verhuurder niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook documenteren wij de staat van de woning bij het inchecken. Zo kan hier op een later moment geen discussie over ontstaan!

Eventueel kunnen we de woning voor je beheren

Zodra jouw woning verhuurd wordt, zit ons werk er in principe op. Wil je dat we je ook hierna blijven ontzorgen? Dan kun je eventueel voor EHR Vastgoedbeheer kiezen. Wij verzorgen dan de maandelijkse huurincasso, het onderhoud aan de woning en voeren periodieke inspecties uit. Wanneer je ervoor kiest om vastgoedbeheer aan EHR uit te besteden, heb je geen omkijken meer naar de woning. Zo kun je met jouw oude woning echt een passief inkomen genereren!